Gode råd mod indbrud

Vores bedste råd mod indbrud

Generelt er der rigtig mange ting man kan gøre for at sikre sig imod indbrud. I bund og grund handler det om, at du skal sætte dig ind i tyvens sted, når du sikrer dit hjem. Spørg derfor dig selv: ”Hvor kan jeg komme ind i min ejendom, uden nogen opdager mig, og hvordan vil jeg gøre det”? Det du finder frem til, er dét du skal gøre noget ved. Uanset, anbefaler vi altid et gratis sikkerhedstjek. Hvis du følger de tips og tricks som vi har skrevet, er du godt dækket ind. Men sandheden er, at man desværre aldrig kan helgardere sig imod et indbrud. Danmark er et meget indbrudsplaget land, og det at bliver udsat for indbrud er rigtig ubehageligt for alle familiens medlemmer.

Sørg for at give tyven de dårligste betingelser for, at kunne begå et indbrud. Sørg for, at hækken er klippet godt ned, således han ikke kan gemme sig imens han bryder ind.

Sørg for automatisk udendørsbelysning. En tyv vil ikke ses, og en stor udendørs lampe der lyser hele gårdspladsen op vil få tyven til at genoverveje indbruddet.

Lad huset og ejendommen se beboelig ud. Lad endelig børnenes legetøj ligge i haven og i indkørslen. Få det til at se ud som om der er meget aktivitet i og omkring jeres hus generelt.

Lad aldrig værktøj ligge fremme som tyven kan bruge. En skruetrækker er nok til, at pille listerne af et vindue.

Hav et godt forhold med dine naboer, og hold øje med hinandens ejendom. Hvis en tyv går op af en villavej og bliver set på af flere villaejere, og han får følelsen af i har nabohjælp, vil han oftest gå til et andet villakvarter.

Har i alarmanlæg kan i med fordel kode anlægget op så i modtager hinandens alarmsignaler. Husk dog aldrig at tage kontakt til en tyv.

Installer et synligt og effektivt alarmanlæg og gerne med udendørs sirene. Husk endelig klistermærkerne i vinduerne. Hvis tyven kan se, at der er gjort meget for, at sikre ejendommen, er  sandsynligheden for, at han vil vælge en anden ejendom stor.

Skru listerne i dine vinduer fast med en skrue. Har du gamle vinduer, er listerne meget nemme at tage af med et koben. Det kan du let komme udenom ved, at skrue skruer i istedet for.

Sørg for din terassedør benytter enten kode eller nøgle til at åbne og lukke. Har du et traditionelt håndtag der frit kan betjenes indefra, kan en indbrudstyv foretage en underboring, og efterfølgende stikke et stykke værktøj ind og vippe håndtaget til siden.

Lad lys stå tændt når du ikke er hjemme, dette kan få tyven til at tro nogen er hjemme. Det er også en god idé at trække gardinerne for, så tyven ikke kan kigge ind.

Har du først været udsat for indbrud, er det måske helt naturligt at tænke ”Nu sker det hvert fald ikke igen”. Men faktisk er risikoen 5 gange større, end før det første indbrud blev begået. Hvis vi kigger lidt på årsagen bagved giver det faktisk rigtig god mening. En indbrudstyvs arbejde er, at bryde ind i folks hjem, stjæle det der har høj værdi og som han let kan omsætte til kontanter. En indbrudstyv vil naturligvis gøre alt for, at undgå og blive opdaget og derfor gør de oftest deres rekognoscering grundigt før de begår et indbrud. De kender vejen ind, de kender vejen ud, de har måske endda gået en tur rundt om huset og fundet ud af helt præcis hvor de mest værdifulde genstande befinder sig. (Master bedroom). Når tyven har begået indbruddet kender han vejene og rummenes placering og ved præcist hvad han vil stjæle, og hvor det ligger.

Efter det første indbrud er tyven klar over, at din forsikring dækker det han stjal. Forarbejdet er allerede gjort op til det første indbrud. indbrud nummer to ligger derfor sole klart for ham, og dette forklarer årsagen til, at der er fem gange større risiko.

Sørg for altid at lukke og låse samtlige døre og vinduer.

Køb ydredøre med tre punkts låse, disse døre er meget vanskelige at sparke op.

Vinduer som er placeret steder hvor tyven har god arbejdsro til at kunne brække op bør udstyres med vindueslåse.

Er du på ferie skal du sørge for ikke at lade gamle avisartikler mv. ligge i indkørslen, og evt. bede naboen om at tømme din postkasse, og fylde skrald i din skraldespand. Aviser i indkørslen og en tom skraldespand giver en indikation om, at du er taget på ferie.

Sørg for at lægge smartphones, tablets, pengepunge, bilnøgler mv. steder hvor de ikke er synlige. Hvis en tyv kan kigge ind af vinduerne og se, at der ligger en dyr tablet kan det friste tyven til at begå et hurtigt indbrud. Samtidig sender det et signal om, at der er værdier i jeres bolig.

Bemærk ”mærkater” tyven kan sætte på din ejendom. Dette kan være vanskeligt at definere, men en tyv bruger forskellige tricks til at finde ud af om du er hjemme eller ej. F.eks. kan han ligge en kiks el. lignende under dørmåtten og komme tilbage et par dage efter og tjekke om den er knust. Dette indikerer om du er hjemme eller på ferie. Bliver der pludselig sat et mærkat på din postkasse, eller oplever du noget hvor du tænker ”Hvorfor/hvad er dette”? Kan det være en tyv der er i gang med at planlægge et eventuelt indbrud og er ved at klarlægge hvornår du er hjemme og hvornår du tager afsted. Bliver du udsat for nogen af disse ting anbefaler vi på det kraftigste at tage affære med det samme.

Tænk over hvad du poster på de sociale medier. Hvis du gerne vil dele blandt vennerne at du er på ferie, så lås opslagene så det kun er folk du er venner med der kan se opslaget. 

Signalerer din ejendom værdi? Hvis tyven kan se dyre designer lamper når han kører forbi dine vinduer fortæller det ham, at du har mange værdigenstande. Overvej derfor, om du skal hænge billigere lamper op, eller placerer lamperne således de er svære at se fra vejen.

Alarmmærkater er meget effektive til at minimere risikoen for indbrud. Hav rigeligt af dem, og sæt dem steder hvor de meget synlige. Husk at sætte en på postkassen.

Tips og tricks til, at minimere tabet ved indbrud

1. En høj sirene er effektiv
En meget høj sirene stresser tyven, og giver ham mindre arbejdstid fordi naboerne bliver alarmeret, men også fordi han ved kontrolcentralen / kontaktpersonen / politiet er underrettet om alarmen. Det betyder han ikke har tid til at gå boligen grundigt igennem for værdigenstande.

2. Tænkt over hvor du opbevare dine mest dyrebare ejendele
Et af de første stedet tyven oftest tjekker er master bedroom. Undlad at ligge dyrebare ting der. Læg det hellere f.eks. i børneværelset eller i kælderen.

3. Bilnøglen indenfor døren er no-go
Hæng aldrig bilnøglen lige til højre indenfor døren. Tyvene ved godt, at bildøren ofte ligger lige inde for døren – Det tager ikke lang tid at stjæle nøglen og dermed bilen.

4. Udsat for indbrud? Gør noget nu
Når først du har været udsat for indbrud én gang, ved tyven, at din forsikring dækker dine stjålne genstande, og hvis han er kommet afsted med et godt udbytte, kan der være god risiko for, at han bryder ind igen. Han ved, at du ligesom alle andre danskere har en forsikring som indenfor et par måneder dækker det hele. Han har gjort alt forarbejdet ved din ejendom til det første indbrud, han kender indgangsvej/udgangsvej, hvor soveværelse er, og han ved også hvor dine ting normalt ligger. Har du været udsat for indbrud én gang anbefaler vi at få installeret et alarmanlæg hurtigst muligt.

Seks hurtige

Vincenzo er et lille lokalt team som kun opererer på Sydfyn. Det betyder vi på meget kort varsel ofte indenfor få timer, kan være på din adresse ved behov. Det kan f.eks. være du vil bygge mere på din alarm installation eller har brug for teknisk support. Vi kommer altid gerne forbi og det gør vi helt gratis. Hos os køber du dit anlæg, og lejer det derfor ikke. Det betyder vi er ekstremt attraktive på prisen, særligt fordi vi ikke har et dyrt nedtagning eller oprettelsesgebyr.

Vi forhandler et af Danmark mest avancerede alarmsystemer. Systemet kan tilknyttes diverse magnetkontakter og bevægelsessensorer både indendørs og udendørs. Det kan overvåge røg, vand og kulilte sensorer samt måle temperaturen i dit hjem. Anlægget kan tænde og slukke for radiatorer og varmepumper, samt tænde og slukke for diverse stikkontakter. I tilfælde af vandudslip kan en ventilstyringsenhed slukke for vandet. Alt dette kan gøres fuldstændig automatisk, eller udfra opsatte regler du selv opsætter. Er du gangbesværet eller frygter du at blive overfaldet i eget hjem kan anlægget tilknyttes et overfald/faldtryk således du altid kan tikalde hjælp.

For nogen familier er det betryggende at vide, at ens hjem er døgnovervåget af en kontrolcentral. Kontrolcentralens funktion består i, at modtage dit alarmsignal og reagere udfra det de må observere samt ud fra det der står skrevet i den forholdsordre du selv har fastsat. Hvis røg eller tyverialarmen går, og kontrolcentralen kan verificere et indbrud, vandudslip eller indbrud kan de rekvirere brandvæsnet, politiet, vagten eller sågar din nabo.* Forventes i 2023

Hvis du udfylder kontaktformularen så ringer vi dig op snarest muligt med henblik på at finde en dag hvor vi kan mødes og gennemgå boligen.

Hvis man har langt til nærmeste nabo, eller ikke har mulighed for at komme hjem, fordi man f.eks. er taget sydpå på ferie, kan du vælge at sende vagten. Vagtens opgave er at sikre dine værdier, samt be- eller afkræfte om der har været indbrud eller gjort skade på din ejendom. For at få en vagt til at rykke ud på din adresse i tilfælde af alarm skal du benytte dig af vores kontrolcentral til 179,- om md. Selve vagtudrykningen koster 699,- * Forventes i 2023

Hos Vincenzo kan du komme i gang for ikke mere end et par tusinde kroner.

På den måde kan du blive bekendt med systemet og lære det godt at kende, og udvide i det tempo din økonomi tillader det! Samtidig slipper du for dyre lån, renter og gebyrer.

GRATIS SIKKERHEDSTJEK

Få et GRATIS sikkerhedstjek af din bolig idag!

Vi står klar til, at gennemgå dine røgalarmer, døre, vinduer og låse – helt GRATIS!